Визначення характеристик уваги у студентiв - Тарабрiн О. О.; Щербаков, С. С.; Гавриченко, Д. Г.; Мазуренко, Г. І.; Туренко, О. В.; Кірпічнікова, К. П. (PAIN, ANAESTHESIA & INTENSIVE CARE, 2015)
Мета – виявити особливостi концентрацiї та стiйкостi уваги студентiв вищих навчальних закладiв. Матерiали та методи. Концентрацiю та стiйкiсть уваги студентiв визначали за допомогою психологiчного тест у "ЮСЕФО. Форма А". Результати. Установлено, що високим i середнiм рiвнем концентрацiї уваги володiє лише 20 – 25 % студентiв хiмiчного факультету Одеського нацiонального унiверситету iменi I.I.Мечникова, 24% студентiв I курсу заочного вiддiлення бiологiчного факультету цього навчального закладу i 25 – 30 % студентiв I курсу денного вiддiлення медичного факультету Одеського нацiонального медичного унiверситету. У бiльшостi студентiв низький рiвень концентрацiї уваги. Високий i середнiй рiвень стiйкостi уваги виявлено у 8–22% студентiв хiмiчного факультету, 15 % студентiв бiологiчного факультету i у 15 – 27 % студентiв медичного факультету. Висновки. Вивчення iндивiдуальних особливостей уваги та їх о б’ єктивна оцiнка необхiднi при вирiшеннi багатьох практичних завдань навчальної i трудової дiяльностi. У бiльшостi студентiв рiвень концентрацiї та стiйкости уваги нижчий за середнiй, що позначається на навчаннi, а в подальшому може вiдбитися на результатах трудової дiяльностi.