Ефективнiсть iнфузiйної терапiї препаратом Гекотон в клiницi ургентної абдомiнальної хiрургiї - Клiгуненко, О. М.; Кравець, О. В. (PAIN, ANAESTHESIA & INTENSIVE CARE, 2014)
До дiйсного часу обговорюється склад i об'єм рацiональної iнфузiйної терапiї у хворих з гострою абдомiнальною хiрургiчною патологiєю. З метою оцiнки ефективностi застосування багатокомпонентного полiiонного колоїдно-гiперосмолярного розчину Гекотон у складi iнфузiйної терапiї нами обстежено 52 хворих, якi потребували ургентного оперативного втручання. Ми визначили, що введення iнфузiйного препарату Гекотон дозволяє уникнути електролiтного дисбалансу при вiдновленнi фiзiологiчних показникiв водних секторiв органiзму вже з 1 доби, що спiвпало зi стабiльними показниками системної i центральної гемодинамiки вже на 1 добу пiсляоперацiйного перiоду.